آشنایی با خواص انگور
انگور
میوهای است بهشتی که شامل ویتامینهای آ، ب، و ث میباشد هم چنین دارای
مقداری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و آلبومین است. امروزه در طب
درمانهای طبیعی (نتروپت), از رژیمهای مختلف انگور استفاده میکنند.
همچنین این میوه را برای درمان بیماریهای یبوست، عوارض رماتیسم، کمخونی و
حتی پیشگیری از سرطان سودمند میدانند.
انگور هم لاغر کننده است و
هم چاق کننده بدین گونه که اگر انگور را از صبح تا ظهر خالی میل کنید لاغر
کننده است و اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق کننده است. توجه داشته
باشید وقتی انگور میل میکنید پشت آن آب سرد ننوشید و یا میوههای خشک
مانند برگه هلو و غیره را با انگور و آب میل نکنید، زیرا دچار دل درد
میشوید.
یکی از خواص انگور، صاف کننده و مولد خون بودن آن است.
انگور قند خون را نیز تنظیم میکند. به علاوه انگور قرمز برای تصفیه خون و
خون سازی از انگور سبز هم بهتر است. البته افرادی که قند خون پایین دارند
میتوانند از انگور بهره زیادی ببرند. بنابراین سعی کنید همیشه انگور
داشته باشید و چند بار در روز از آن میل کنید.
انگور یکی از
میوههای ضد سرطان شناخته شده است و این به خاطر خواص ضد عفونی کنندگی آن
است. افرادی که در دوره نقاهت یک بیماری هستند و یا ضعف عمومیبدن دارند و
در نتیجه قدرت دفاعی بدن آنها کم شده است، سعی کنند از انگور، هویچ، سیب و
هلو، به مقدار زیادی استفاده کنند. البته می توانند این میوهها را با هم
در آب میوهگیری ریخته و آب میوه حاصل شده را جرعه جرعه در طول روز
بنوشند.
خوب است بدانید انگور پتاسیم زیادی دارد که به جبران ضعف بدن
کمک میکند و در کنترل فشارخون موثر است. انگور و سیب هر دو میوههای
بهشتی هستند که افراد مبتلا به ناراحتیهای قلب و اعصاب میتوانند آب آن را
نیز در طی روز بنوشند.
انگور برای سلامتی قلب، ریه و کلیه نافع است و
به علت داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر بوده و برای مبتلایان به
اوره بالای خون (نقرس) مناسب و سازگار است. این نکته را هم بدانید یبوست
که عوارض آن بیاشتهایی، نفخ، سردرد، تشنگی مفرط و بدبویی دهان است با
خوردن آب انگور تازه برطرف میشود. خود انگور در درمان یبوست و التهاب
معده و روده ها و شیره انگور خاصیت ملین دارد.برگ آن مقوی و قابض و دم کرده
آن مدر است . آبغوره اش در رفع اورام مخاط لثه و دهان و سرکه حاصله از
تخمیر دانه انگور در تسکین خارش پوست و جلوگیری از خونریزی ها بکار میرود و
دانه های خشک آن صفرا و بلغم را دفع و پی را محکم کرده خستگی را رفع و
حالت انبساط بوجود میاورد در همه حال انگور و برگ و شیره و دانه های خشک
شده و دانه های نارس (غوره ) و دانه تخمیر شده (سرکه ) مصرف غذائی دارند .
کشمش: کشمش تقویت کننده بدن است و اگر آن را مانند چای دم کنید و بنوشید، برای نرم کردن سینه و درد گلو مفید است.
پیامبر خدا (ص) فرمود : " انگور را دانه دانه بخورید چرا که گواراتر و خوش تر است "
امام صادق (ع) : " هنگامی که آب فرو نشست و استخوانهای مردگان ، پدیدار شد نوح این را بدید و بدین سبب بسیار آشفته و اندوهگین شد .
سپس خدا به او وحی کرد :" این کاری است که خود با خویش کرده ای ! تو خود انها را نفرین کردی ! "
گفت : پروردگارا ! من از تو آمرزش می طلبم و به درگاه تو توبه می کنم .
سپس خداوند به او وحی کرد : " انگور سیاه بخور تا اندوهت از میان برود .
خواص کشمش
آشنایی با خواص کشمش
انگور
خشک شده که همه آنرا به نام “کشمش” میشناسند، قرنها پیش به وجود آمده
است. کشمش در ایران و مصر در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد، تولید شده بود و دارای
خواص فراوانیست که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره میکنیم :
۱-کشمش، میوه ای خشک و مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت میشود.
۲- کشمش، یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم میباشد و برای افرادی که رژیمهای کم سدیم را باید رعایت کنند بسیار مفید است.
۳-کشمش،
برای سلامت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمیرا بر عهده
دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.
۴- کشمش، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی میباشد و از تخریب سلولی جلوگیری میکند.
۵-
کشمش، باوجودی که شیرین و چسبناک میباشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و
باعث خرابی دندان نمیشود، حتی میتوان گفت این میوه خشک از فساد دندان
جلوگیری میکند. کشمش، برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید میباشد.
۶-
کشمش، منبع خوب ویتامینها و عناصر مغذی بدن میباشد. عناصر و ویتامینهایی
همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.
۷- کشمش،
محتوی مقدار زیادی آهن میباشد. ۶۰۰ گرم کشمش، ۹۰ درصد آهن مورد نیاز
روزانه بدن را تأمین میکند. ۱۰۰ گرم کشمش در حدود ۸۸/۱ میلی گرم آهن دارد،
در حالیکه ۱۰۰ گرم گوشت گاو بین ۴-۲ میلی گرم آهن دارد.
۸- کشمش، منبع
خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی میباشد و فیبر باعث
جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلولها،
بیماریها و همچنین کنترل قند خون را میشود.
۹- این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگهای بدن میشود.
۱۰- کشمش، را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.
۱۱- کشمش، از سرطان جلوگیری میکند.
۱۲- کشمش، میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم میکند و باعث کاهش بیماری قلبی میگردد.
۱۳- اگر به مدت ۴ هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد( LDL) کاهش مییابد.
۱۴- کشمش، آنتی اکسیدان از پیری و بیماریهای حاصله از آن را میکاهد.
۱۵-کشمش، موجب کاهش استرس میگردد.
۱۶- کشمش، دهان را خوشبو میکند.
۱۷-
کشمش، برای درمان بی نظمیمعده و یبوست مصرف میشود. برای جلوگیری از این
ناخوشیها میتوانید، ۶-۵ عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن
را بنوشید.
۱۸- تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین
ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف میکنند، بهتر از بقیه، سلولهای بدنشان را
از آسیب حفظ میکنند.
۱۹- کشمش، به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز میباشد.
۲۰- کشمش، مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است.
۲۱- کشمش، باعث تقویت اعصاب میشود.
۲۲- کشمش، سستی و رخوت را از بدن دور میکند.
۲۳- با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنید.
۲۴- کشمش موجب از بین رفتن آب اضافی بدن میگردد.
۲۵- کشمش، منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن میباشد.
۲۶- کشمش، اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم میکند.
۲۷- سعی کنید هنگام مصرف ماست و یا سالاد، “کشمش” را نیز به آنها اضافه کنید.