به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، فواید زیادی در آجیل پنهان است، اما برخی به گمان اینکه آجیل موجب افزایش وزن می‌شوند، از خوردن گردو و دیگر آجیل‌ها امتناع می‌کنند در حالیکه ثابت شده است، افرادی که حداقل ۲ بار در هفته آجیل مصرف می‌کنند، احتمال افزایش وزن در آن‌ها به مراتب کمتر از آنهایی است که اصلا آجیل مصرف نمی‌کنند. پس به گمان اینکه اگر گردو یا آجیل بخورید چاق می‌شوید، این غذای بسیار خوشمزه و مفید را از خود دور نکنید.


 گردو را به نام «غذای مغز» نیز می‌شناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن می‌باشد. برای درست عمل کردن مغز، به امگا ۳ نیاز داریم. مصرف ۴ عدد مغز گردو در روز موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ می‌گردد. ۱۵درصد از چربی‌های گردو از نوع چربی‌های غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب می‌باشد. این نوع چربی، پایین آورنده کلسترول بد (LDL) و افزایش دهنده کلسترول خوب (HDL) است. یک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود ۸/۹۰ درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تامین می‌کند.


فواید گردو:


۱- کاهش کلسترول کل
۲- کاهش LDL کلسترول
۳- افزایش HDL کلسترول
۴- افزایش قابلیت ارتجاعی رگ‌های بدن
۵- محافظت در برابر بیماری قلبی

موسسه غذا و دارو پیشنهاد کرده است که برای سلامت قلب روزانه ۳۰ گرم گردو بخورید.


۶- افزایش قدرت ذهن و هوش
۷- مفید برای تنگی نفس
۸- جلوگیری از ورم مفاصل
۹- مفید در بیماری‌های پوست نظیر: اگزما و پسوریازیس (به وجود آمدن لکه‌های قرمز رنگ در پوست)
۱۰- ضد سرطان
۱۱- دارای آنتی اکسیدان. در بین آجیل‌ها، آنتی اکسیدان گردو و شاه بلوط از همه بیشتر است.
۱۲- محافظت از سیستم ایمنی
۱۳- جلوگیری از لخته خون
۱۴- تنظیم سوخت و ساز در بدن
۱۵- تنظیم فشار خون
۱۶- تنظیم قند خون
۱۷- جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر
۱۸- جلوگیری از سنگ کیسه صفرا
۱۹- حفاظت از استخوان
۲۰- روغن گردو درمان کننده دردهای مفاصل است و جذب مواد غذایی را آسان می‌کند.

– کودکانی که مقدار امگا ۳ در برنامهٔ غذاییشان کم است، اختلالاتی مانند بیش فعالی یا هایپراکتیوی، مشکلات رفتاری، کج خلقی و مشکلات خواب در آن‌ها زیاد است.


۲۲- زنانی که در هفته ۲۸ گرم آجیل و بادام زمینی مصرف می‌کنند، ۲۵ درصد احتمال پیشرفت سنگ کیسه صفرا را کم می‌کنند.
۲۳- اگر می‌خواهید خواب آرامی داشته باشید، برای شام، سالاد سبزیجات به همراه گردو مصرف کنید.


ویتامین‌ها و عناصر معدنی موجود در گردو:


گردو بهترین منبع منگنز و مس می‌باشد.
در گردو، منیزیم و فسفر نیز وجود دارد. مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شده است.
گردو مقدار کمی سدیم یا نمک دارد.
گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامین‌های B۶، B۱ و B۵ (پانتوتنیک اسید) می‌باشد.
در گردو ویتامین‌هایی نظیر E، B۳ و B۲ نیز وجود دارد.

خواص گردو و نقش درمانی آن در طب سنتی
 

۱) مغز گردوی کهنه و مانده به علت اکسیداسیون اسیدهای چرب آن قابلیت غذایی و درمانی خود را کم و بیش از دست داده و باعث گلو درد و تحریکات دستگاه گوارش می‌گردد.

۲) جوشانده برگ گردو بهترین دارو برای از بین بردن قارچ‌های پوستی به صورت شستشو می‌باشد (دو قاشق غذاخوری از خشک شده برگ گردو را در یک لیوان آب به مدت ۳ دقیقه با حرارت بسیار ملایم بجوشانید. سپس آن را صاف کنید. از محلول به دست آمده می‌توانید جهت شستشوی پوستی که قارچ دارد، استفاده کنید). البته این محلول رنگ پوست را تیره می‌کند.

۳) روغن مغز گردو، داروی مناسبی جهت درمان خشکی پوست و اگزما می‌باشد (روزی یک تا دو بار از روغن نام برده روی ناحیه خشکی زده و دارای اگزما بمالید).

۴) دم کرده برگ گردو به نسبت پنج درهزار (یک قاشق مرباخوری از پودر برگ خشک شده در یک لیتر آب جوش) جهت درمان دردهای عضلانی استخوانی، دردهای معده، درمان اسهال و کاهش قند خون به کار می‌رود.
مصرف مغز گردو با مویز (کشمش درشت هسته دار) اثر بسیار عالی بر روی حافظه دارد و برای کسانی که کارهای فکری دارند بسیار مناسب است.

مغز گردو دارای پروتئین، قند، آب و ویتامین، املاح معدنی و همچنین مواد چربی است.

اگر ریفلاکس معده دارید گردو بخورید

درمانگران طب سنتی و دیگر شیوه‌های طبیعی درمان بر این باورند که مصرف روزانه ۲ عدد گردو می‌تواند تاثیر زیادی در تسکین و درمان ریفلاکس معده داشته باشد. به گفته این درمانگران مصرف بیش از اندازه گردو عوارض جانبی زیادی به همراه دارد که از میان آن‌ها می‌توان به ترک لب، زخم شدن دهان و خارش و قرمزی پوست اشاره کرد، بنابراین درمانگران به مردم توصیه می‌کنند با برنامه‌ریزی و مدیریت در طول ایام نوروز و دیگر روزهای سال به خوردن حداکثر ۲ عدد گردو در طول روز اکتفا کنند و به این ترتیب از خواص درمانی آن برای درمان سنگ کلیه، درمان بیماری‌های ریوی و تنفسی و پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا بهره ببرند.


کالری گردو زیاد است. حدود ۶۵۴ کالری در هر ۱۰۰ گرم گردو وجود دارد. لذا بهتر است روزی که می‌خواهید گردو مصرف کنید، کالری آن را محاسبه کرده و از کالری روزانه خود کم کنید. به این ترتیب ترس از چاق شدن را نخواهید داشت؛ برای مثال، اگر کالری مورد نیاز شما در روز ۲۰۰۰ کالری است و شما۱۰۰ کالری گردو مصرف می‌کنید، لذا می‌توانید ۱۹۰۰ کالری باقی مانده را از مواد غذایی مختلف دریافت کنید.


اما اگر می‌خواهید گردو میل کنید و همانند روزهای گذشته غذاهای روزانه خود را نیز مصرف کنید، این نکته را از یاد نبرید که باید ۱۳۱ دقیقه پیاده روی کنید تا انرژی دریافت شده از گردو، بسوزد.